Hur farligt är det att sola solarium egentligen?

 
 
 
Hur farligt är det att sola solarium egentligen?
Är det farligare att sola 15 minuter varannan vecka än det är med dom som åker utomlands 2-3 veckor varje år och ligger och pressar i solen hela dagarna?
15 minuter är ju liksom ingenting mot att ligga vid en pool/havet från 9 på morgonen till 4-5 på eftermiddagen.

Är lite små nojig när det gäller att sola pågrund av program man sett på tv.
Doktorn: Såhär ser du ut om 10 år ifall du fortsätter att sola så mycket som du gör! *visar en bild som någon gjort i photoshop* (Och jepp, oftast bara utseendet. För att säga till en 14-16 åring att den kommer få cancer om den fortsätter spelar ingen roll, men att visa utseendet, då börjar man plötsligt att tänka)
Tjejen brister oftast ut i gråt, säger att hon aldrig mer ska sola för hon inte vill se ut sådär när hon är 25-30år. Men att hon kanske kommer få eller till och med redan fått hudcancer spelar ingen roll alls.

Men dessa tjejer på tv som blir skrämda av den här photoshopade bilden, hur mycket solar dom?
Varje dag? Varannan? Hur mycket är mycket? Hur mycket krävs det för att bli farligt?

Enligt forskare får man ju cancer av allt. Coca cola, chips, kött man råkat bränna lite på grillen, att sitta för mycket framför en dataskärm osv. Och dom måste ju överdriva eller ha fel?
Visst, dricker man 10 liter coca cola om dagen lär man ju inte må bra, men få cancer av det? Nja..
Svårt att förså när foskare pratar om att solen är farligt, är det extrem solning eller gäller det en halv timme vid stranden en dag?
"Smörj in dig även om du bara ska gå en runda på stan. Tänk på att solen är farlig i skuggan också!" Vem gör det? Är det någon som skulle få för sig att smörja in sig om den ska ut och ta en fika tex? Skulle aldrig falla mig in iallafall.
Och det man smörjer in sig med, hur bra är det för huden att ha det varje dag för det är sol ut?

Ska somsagt sola 15-30 minuter idag, har inte solat solarium på 3-4 år.
Man lär ju inte hudcancer genom att sola en gång, men man får ju samtidigt ingen direkt färg att bara sola en gång heller. Alltså är det ju rätt onödigt att bara göra det en gång, man må ju göra det flera gånger om man vill få lite färg.
Men då är vi där igen, hur farligt är det?
 

Kommentarer
Postat av: Denise

SV: Tack så mycket! :) Går en Stylist linje, där vi får lära oss sminka. Men har även haft praktik och extra jobb i en sminkbutik, det är nog därifrån de mesta kommer.

Jo, självklart valde hon själv att ställa upp på den bilden. Men däremot så valde hon inte att den skulle komma ut. Och när hela den grejen hade lagt sig - så dyker den upp igen. Jag tror inte hon bryr sig så mycket om att den finns när man googlar på den osv. Men att Paow lägger upp den, och dessie kallar henne äcklig fitta - Gör att de bara blir värre. Om du förstår hur jag menar :p

Svar: Okej :) Måste vara kul att kunna sminka så bra.
Ah, förstår precis hur du menar :) Och inte tänkt på att allt plötsligt bubblar upp igen.
Dock fick hon ju rekord på besökare på bloggen när en nakenbild läckte, så hon tjänade iallfall lite pengar på det. Om man vill försöka hitta något positivt :P
Tror dock det var bilden hon tagit på sig själv i spegeln det handlade om då, men ah.
Snällt att du ville förklara ^^ Man vågar ibland inte fråga för folk tror direkt man vill starta bråk på något sätt.

Men tyvärr gör det nog ingen större skillnad att anmäla det då polisen inte ens gör det dom borde göra, de större problemen som finns.
Antar man mer får hoppas att bloggvärlden blir snällare och att Dessie och Paow någon gång växer upp.
Kajsa Håkansson

2013-03-19 @ 13:57:01
URL: http://dandersson.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0